Sjeng van Dalsum
  Over ons  
 

OVER ONS EN DEZE WEBSITE

 

Deze website geeft een overzicht van het leven en werk van Ro Mogendorff, een van Nederlands grootste tekenaressen. Haar tekeningen komen voor in de collecties van bijna alle grote Nederlandse musea. De brieven van kunstenaars en anderen aan Ro Mogendorff, die zich in het Joods Historisch Museum in Amsterdam bevinden, vormen een uniek stuk recente kunstgeschiedenis.

 

De site is ontworpen door de neef van Ro, Jean Paul van Dalsum, bijgenaamd Sjeng van Dalsum. Sjeng is het Limburgse equivalent voor Jean. Ro was de tweelingzuster van zijn moeder Do.


Vanwege het overlijden van Sjeng op 8 november 2015, is in 2016 een groot deel van de collectie en de nagelaten memorabilia overgedragen aan de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed te Amersfoort.

 

De werken en memorabilia die Sjeng destijds in bruikleen had gegeven aan het Joods Historisch Museum, hebben de Erven Van Dalsum inmiddels geschonken aan het Joods Historisch Kwartier.

 

Ruim 1000 tekeningen zijn online te bekijken bij de Collectie Nederland van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

 

Kunt U ons helpen?  Een groot deel van het leven van Ro Mogendorff speelde zich af voor Sjengs geboorte (1943). Bovendien moest Ro, als Jodin, tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog uit veiligheid persoonlijke documenten vernietigen. Als u ons informatie kunt verschaffen over haar leven en werk, bewijst u ons een grote dienst.

 

Het copyright van deze website en van de kunstwerken van Ro Mogendorff ligt vooralsnog bij de erven Sjeng van Dalsum. Als u iets van deze website wilt overnemen, of als u een andere vraag of opmerking heeft, verzoeken wij u contact op te nemen via contact@romogendorff.nl

 

   
© Design Sjeng van Dalsum - contact@romogendorff.nl - All rights reserved FWD